June 13, 2017

Stata 15

Informații GeneraleAvantajeNOU în Stata 15Ce tip de Stata?Licențiere ACADEMICĂCum achiziționăm?DocumentațieResurse OnlineStata NEWS

Stata este mai mult decat un pachet complet pentru statistica — este un sistem complet dedicat managementului datelor, continand solutii integrale pentru statistica si grafica aferenta. Dotat cu o interfata point-and-click rapida si intuitiva, dublata de puternicul set de comenzi disponibile prin linia de comanda, Stata este un produs usor de utilizat, rapid si precis.

RAPID, PRECIS, UȘOR DE UTILIZAT

Cu o interfață point-and-click și o sintaxă de comandă puternică, intuitivă, Stata este rapidă, precisă și ușor de folosit.
Toate analizele pot fi reproduse și documentate pentru publicare și revizuire. Controlul asupra versiunilor vă asigură că scripturile pentru analizele dvs. vor continua să producă aceleași rezultate, indiferent de momentul în care au fost scrise.

Sute de instrumente statistice la îndemână

De la metode standard, cum ar fi:

 • Basic tabulations and summaries,
 • Case–control analysis,
 • ARIMA,
 • ANOVA and MANOVA,
 • Linear regression,
 • Time-series smoothers,
 • Generalized linear models, (GLM)
 • Cluster analysis,
 • Contrasts and comparisons,
 • Power analysis,
 • Choice modeling,
 • Sample selection,
 • Etc
La tehnici avansate, precum:

 • Multilevel models,
 • Survival models with frailty,
 • Dynamic panel-data (DPD) regressions,
 • SEM (structural equation modeling),
 • Binary, count, and censored outcomes,
 • ARCH,
 • Multiple imputation,
 • Latent class analysis (LCA),
 • Treatment effects,
 • Survey data,
 • Bayesian analysis,
 • Finite mixture models (FMM),
 • Etc

Facilități complete de gestionare a datelor

Funcțiile de gestionare a datelor de la Stata vă oferă control complet asupra tuturor tipurilor de date.
Puteți combina și modifica seturile de date, puteți gestiona variabilele și puteți colecta statistici între grupuri sau replici. Puteți lucra cu variabilele byte, integer, long, float, double și string (inclusiv BLOB-uri – Binary Large Objects – și șiruri de caractere de până la 2 miliarde de caractere!). Stata deține, de asemenea, instrumente avansate pentru gestionarea datelor specializate, cum ar fi survival/duratuon data, serii de timp, longitudinal/panel data, date pe mai multe niveluri, date categorice, date din sondaje etc.

Construiți cu ușurință grafice de înaltă calitate

Stata facilitează generarea de grafice de calitate și ținută. Puteți să alegeți crearea unui grafic personalizat din interfața point-and-click. Sau, puteți scrie scripturi pentru a produce sute sau mii de grafice într-o manieră reproductibilă. Exportați grafice în formatele EPS sau TIF pentru publicare, PNG sau SVG pentru web, sau PDF pentru vizualizare. Cu editorul grafic integrat faceți clic pentru a schimba ce doriți în graficul dvs. sau pentru a adăuga titluri, note, linii, săgeți și text.

Programare Matriceală cu Mata

Mata este un limbaj de programare complet care compilează ceea ce introduceți în code, optimizează și execută rapid.

Deși nu aveți nevoie să programați pentru ca să utilizați Stata, este reconfortant să știți că un limbaj de programare matriceală rapid și complet este parte integrantă a Stata. Mata este un mediu interactiv pentru manipularea matricelor și un mediu complet de dezvoltare care poate produce cod compilat și optimizat. Acesta include caracteristici speciale pentru prelucrarea datelor de tip panel, realizează operații pe matrice reale sau complexe, oferă suport complet pentru programarea orientată obiect și este complet integrat cu toate aspectele Stata.

Aveți acces la o documentație REALĂ (v. secțiunea Documentație)

Este de încredere: Toate metodele implementate sunt îndelung testate cu atenție

Beneficiați de suport tehnic gratuit

Este extensibil: vă puteți crea propriile proceduri sau le puteți importa și utiliza pe cele create de alții

Este PERFECT compatibil între platforme: Windows, Mac, Linux/Unix

Este utilizat pe scară largă

 

Un mare avantaj al licentelor Stata este faptul ca produsul software ruleaza sub Windows, Macintosh si Unix . Ce inseamna asta? Nu doar ca este adaptat acestor platforme, dar daca Dvs., universitatea sau compania ati cumparat licente Stata pentru, de exemplu, Windows si, la un moment dat, s-a luat decizia de migrare la Linux, sau de la Mac la PC, sunteti salvat de o problema altfel fara iesire. In loc ca produsul cumparat sa devina inutil si sa fiti nevoit sa cumparati altul, trebuie doar sa il reinstalati si… gata! Sunteti din nou in fata interfetei Stata!
In timp acestea s-au constituit in avantajele nete ale Stata fata de alte produse, alaturi de raportul pret/calitatea exceptional, licentierea perpetua, variantele de licentiere educationale – pentru studenti, cercetatori, profesori-, grija deosebita pentru punerea la punct, aducerea la zi si suportul vast prin reurse online si offline etc. Acestea sunt atuuri care au facut ca Stata sa fie azi unul dintre produsele sofware dedicate statisticii in continua crestere de popularitate, cu un numar foarte mare de citari pe internet.

Unde se foloseste Stata?

Behavioral sciences, Biostatistics, Economics, Education, Epidemiology, Finance, business, and marketing, Medicine, Political science, Public health, Public policy, Sociology
Detalii aici: Sata – disciplines

NOU in Stata 15

Noua versiune Stata 15, lansata in iunie 2017, este – potrivit producătorului  Stata – cea mai mare dezvoltare de la o versiune la alta de la lansare. Stata 15 vine cu cateva noutati extraordinare in sprijinul cercetătorilor din toate domeniile: Gasiti informatii extinse aici: NOU IN Stata15.

Încă de la versiunea 14 Stata vine cu suport UNICODE, ceea ce inseamna ca de acum inainte veti putea utiliza fara griji bazele de date care contin caractere diacritice sau caractere din alte limbi fara teama de a obtine erori din cauza interpretarii gresite a acestora.

Stata este “programabil”, ceea ce face ca utilizatorii care s-au obisnuit cu Stata sa isi programeze si adauge propriile functii de indata ce au nevoie de noi mijloace care sa le usureze munca de cercetare. Prin facilitatile Internetului, produsul Dvs. Stata poate fi tinut la curent cu noutatile referitoare la acesta. Update-urile oficiale pot fi instalate de pe Internet printr-un simplu click. Articole esentiale referitoare la Stata sunt publicate trimestrial in Stata Journal iar Statalist este o mina de aur a utilizatorilor Stata la nivel mondial dornici sa puna intrebari si de schimburi de experienta.

Intercooled, Special Edition, Multiprocessor

Stata 15 soseste in mai multe variante, Special Edition, Intercooled sau Multi-Processor. Diferenta intre acestea sta in volumul de date procesat. Pentru cresterea vitezei de lucru si utilizarea procesoarelor moderne cu arhitecturi multicore, Stata 15 vine cu variantele MP (multi-procesor) pentru procesoare cu 2, 4, 8, 16, 32 de nuclee.

IMPORTANT! De la versiunea 15, pretul pentru MP a scazut, astfel aceasta optiune devenind foarte atractiva si accesibila!

Detalii asupra puterii de procesare si realului castig in utilizarea MP AICI.

Tipuri de Stata si caracteristici:

Stata EDUCATIONAL LICENSE

Pentru cadre didactice si personal stiintific afiliat!

Daca sunteti cadru al unei universitati, angajat sau afiliat, puteti beneficia de licentierea Stata de tip “EDU”, la fel ca si institutiile acreditate. Principalul avantaj este pretul Acesta este un mare avantaj si un excelent ajutor acordat de catre Stata universitatilor si universitarilor din intreaga lume. Pentru informatii suplimentare va rugam contactati-ne folosind adresa de e-mail sau formularul de contact de mai jos!

Doriti dotarea unui laborator de statistica?

Stata ofera universitatilor licentierea de tip StudentLab dedicata studiului statisticii la ora de curs si seminar. Licentierea minima este pentru minimum 10 utilizatori, putand fi adaugati oricati utilizatori suplimentari ulterior, costurile fiind extrem de avantajoase!

Pentru studenti

Esti student – indiferent de nivel – si ai nevoie de un soft statistic pentru studiu? Avem o veste excelenta! Stata ofera o licentiere speciala de tip “student” studentilor interesati, toate variantele, la preturi imbatabile. Licentierea poate fi pe un semestru, anuala sau perpetua. Trebuie doar sa ai carnetul vizat sau o adeverinta de la facultate. Scrie-ne pe mail sau folosiți formularul de mai jos!Important de știut la achiziție

Politica de preturi pe care o practicam este foarte flexibila si trebuie retinut faptul ca fiecare noua achizitie beneficiaza de un discount de volum, progresiv cu numarul de licente achizitionate, incepand chiar de la a doua licenta! Indiferent daca achizitionati ami multe licente individuale, sau mai multi utilizatori de tip network, discountul de volum este aplicabil! Daca se doreste achizitionarea de mai multe licente, acestea pot fi combinate, pentru a acoperi cat mai bine necesarul Dvs.

Licentierea Stata standard este “pe viata” (“perpetual”) – aceasta inseamna ca odata achizitionata licenta pentru acea varianta de Stata nu expira. Exista si posibilitatea achizitionarii de licente cu durata de un an (“term”) sau doi. Daca pe parcursul acestui an este lansata o noua versiune Stata, aceasta este transmisa detinatorului licentei “term” fara costuri aditionale. Cumparatorul Stata 15 poate opta pentru “mentenanta anuala” (un an, standard, sau doi ani, extinsa), avantajul fiind un discount la pretul intreg pentru cei care cumpara mentenanta extinsa. Aceasta optiune va permite sa platiti o taxa anuala pentru a primi urmatoarea versiune Stata fara a plati nimic in plus (cost upgrade zero), costul optiunii fiind adaugat pretului standard.

Cum achizitionez?

Simplu! Contactati-ne prin e-mail, telefon sau folosiți frmularul de contact de mai jos pentru o cotatie de pret si o oferta adaptata la nevoile Dvs. Cand v-ati decis, este suficient sa ne inaintati o comanda prin e-mail si livrarea se face in cel mai scurt timp.

Revanzare? Firmele care doresc sa revanda Stata in Romania sau in alte tari, pe baza de comanda din parte unor clienti, sunt invitate sa solicite informatii.

IMPORTANT! Fiecare achizitie a unei licente Stata este conditionata de acceptarea licentei end-user EULA (End-User License Agreement). Documentul este disponibil aici (PDF, doar limba engleza). Acest acord intervine direct si exclusiv intre cumparator si StataCorp LLC. Token Communication nu incheie alte intelegeri, nu livram alte documente si nu preluam responsabilitatea Stata sau a unor terti in privinta licentelor sau a produslui software. Interfata este in limba enngleza, la fel si documentatia. Deocamdată nu există disponibile traduceri în limba română sau în altă limbă, pentru niciuna dintre acestea.
Vă mulțumim!

Alege Stata pentru performanta si siguranta maxima in analiza datelor.

  

Stata va este oferit cu un set atotcuprinzator de documentatie completa, extins odata cu versiunea curenta la un numar impresionant de peste 14.000 de pagini (27 de volume) cu explicatii si exemple, metode, formule si referinte bibliografice. Documentatia este livrata pe fiecare DVD de instalare sau in varianta download intr-un format electronic optimizat (PDF) pentru usurinta navigarii si cautarii.

Informatii despre documentatia Stata:

INTÂLNIREA UTILIZATORILOR STATA ed. 5 – Varșovia / Warsaw (PL) 27 Nov. 2017 SGH Warsaw School of Economics

Facultatea de Științe Economice din Varșovia și Timberlake UK (Stata UK Irl) organizează cea de-a 5-a întâlnire a utilizatorilor de Stata. Evenimentul este destinat schimbului de experiență dintre utilizatorii Stata în diverse domenii și este deschis participării internaționale, utilizatorii și cei interesați din România fiind bineveniți. Accesul la eveniment este gratuit, oferit de organizatori (include Read more about INTÂLNIREA UTILIZATORILOR STATA ed. 5 – Varșovia / Warsaw (PL) 27 Nov. 2017 SGH Warsaw School of Economics[…]

0 comments

STATA Cheatsheets!

Descarcati cateva flyere utile in folosirea curenta a Stata (PDF). Stata BASICS – basic commands Stata TRANSFORMATIONS – subsetting, replacing, merging, string operations Stata VISUALIZATION 1 – grafice etc. Stata VISUALIZATION 2 – grafice custom Stata ANALYSIS – analize statistice Stata PROGRAMMING basics

0 comments

Păstrați STATA la zi!

Update din programul Stata Daca aveti Stata si conexiune la internet, introduceti la promptul din Stata update query, si veti afla daca sunt disponibile updateuri si ce trebuie sa faceti. Vezi [R] update in Stata Base Reference Manual . Daca nu aveti acces la internet, alegeti versiunea pe care o detineti, de mai jos: Stata 14 Stata 13 Stata 12 Read more about Păstrați STATA la zi![…]

0 comments

Health Econometrics Using Stata

A aparut lucrarea “Health Econometrics Using Stata” Health Econometrics Using Stata by Partha Deb, Edward C. Norton, and Willard G. Manning provides an excellent overview of the methods used to analyze data on healthcare expenditure and use. Aimed at researchers, graduate students, and practitioners, this book introduces readers to widely used methods, shows them how to Read more about Health Econometrics Using Stata[…]

0 comments

STATA Summer NetCourses

Următoarea serie de traininguri Stata începe pe 7 iulie. Dacă programul nu vă permite, u e nicio problemă, alegeți NetCourseNow™ și stabiliți-vă propriul program. Învață Stata online cu NetCourses. Cursurile durează 6 -7 săptămâni, cu lecții săptămânale pe care le puteți urmări când vă este convenabil. Scrieți-ne sau înregistrați-vă online! Location Course Date Price Online Read more about STATA Summer NetCourses[…]

0 comments

STATA Conference – 27-28 Iulie, Baltimore (USA)

Network with fellow Stata users and experts at the 2017 Stata Conference in Baltimore on July 27–28. Stata’s user community is inventive and unique, developing their own commands and applying Stata in new ways to real-world situations. At the Stata Conference, you will learn new techniques from Stata developers and users. Discuss, develop, and dine Read more about STATA Conference – 27-28 Iulie, Baltimore (USA)[…]

0 comments

Pentru studenti si profesorii care predau statistica

Hello! We recently announced the release of Stata 15! Stata 15 is our biggest release ever with something new for everyone. Learn about the new features at www.stata.com/new-in-stata. And because you teach with Stata, we want to let you know we reduced the price of Stata/IC for students. A six-month Stata/IC student license may now Read more about Pentru studenti si profesorii care predau statistica[…]

0 comments

UPGRADE automat pentru optiunea “maintenance”

Automatic upgrade for term license, site license, or maintenance holders Dear customers, we are excited to announce that Stata 15 is now available! Stata 15 is our biggest release ever with something new for everyone. Learn about the new features at NEW IN STATA. TERM LICENSE: As a term license holder, you receive your upgrade Read more about UPGRADE automat pentru optiunea “maintenance”[…]

0 comments

A aparut STATA 15!

We are pleased to tell you that Stata 15 is here! Stata 15 is Stata’s biggest release ever and is filled with many new features for researchers — too many to mention here the details on all of them, but let see a few: • ERMs — combine endogenous covariates, sample selection, and endogenous treatment Read more about A aparut STATA 15![…]

0 comments