June 13, 2017

Stata 15

De ce Stata?GradPlan UBB, UB, ASE, UAIC, UVTNOU în Stata 15Ce tip de Stata?Licențiere ACADEMICĂCum achiziționăm?DocumentațieResurse OnlineStata NEWS

Stata este mai mult decat un pachet complet pentru statistica — este un sistem complet dedicat managementului datelor, continand solutii integrale pentru statistica si grafica aferenta. Dotat cu o interfata point-and-click rapida si intuitiva, dublata de puternicul set de comenzi disponibile prin linia de comanda, Stata este un produs usor de utilizat, rapid si precis.

RAPID, PRECIS, UȘOR DE UTILIZAT

Cu o interfață point-and-click și o sintaxă de comandă puternică, intuitivă, Stata este rapidă, precisă și ușor de folosit.
Toate analizele pot fi reproduse și documentate pentru publicare și revizuire. Controlul asupra versiunilor vă asigură că scripturile pentru analizele dvs. vor continua să producă aceleași rezultate, indiferent de momentul în care au fost scrise.

Sute de instrumente statistice la îndemână

De la metode standard, cum ar fi:

 • Basic tabulations and summaries,
 • Case–control analysis,
 • ARIMA,
 • ANOVA and MANOVA,
 • Linear regression,
 • Time-series smoothers,
 • Generalized linear models, (GLM)
 • Cluster analysis,
 • Contrasts and comparisons,
 • Power analysis,
 • Choice modeling,
 • Sample selection,
 • Etc
La tehnici avansate, precum:

 • Multilevel models,
 • Survival models with frailty,
 • Dynamic panel-data (DPD) regressions,
 • SEM (structural equation modeling),
 • Binary, count, and censored outcomes,
 • ARCH,
 • Multiple imputation,
 • Latent class analysis (LCA),
 • Treatment effects,
 • Survey data,
 • Bayesian analysis,
 • Finite mixture models (FMM),
 • Etc

Găsiți aici informații despre tot ceea ce este implementat în Stata: FEATURES

Facilități complete de gestionare a datelor

Funcțiile de gestionare a datelor de la Stata vă oferă control complet asupra tuturor tipurilor de date.
Puteți combina și modifica seturile de date, puteți gestiona variabilele și puteți colecta statistici între grupuri sau replici. Puteți lucra cu variabilele byte, integer, long, float, double și string (inclusiv BLOB-uri – Binary Large Objects – și șiruri de caractere de până la 2 miliarde de caractere!). Stata deține, de asemenea, instrumente avansate pentru gestionarea datelor specializate, cum ar fi survival/duratuon data, serii de timp, longitudinal/panel data, date pe mai multe niveluri, date categorice, date din sondaje etc.

Construiți cu ușurință grafice de înaltă calitate

Stata facilitează generarea de grafice de calitate și ținută. Puteți să alegeți crearea unui grafic personalizat din interfața point-and-click. Sau, puteți scrie scripturi pentru a produce sute sau mii de grafice într-o manieră reproductibilă. Exportați grafice în formatele EPS sau TIF pentru publicare, PNG sau SVG pentru web, sau PDF pentru vizualizare. Cu editorul grafic integrat faceți clic pentru a schimba ce doriți în graficul dvs. sau pentru a adăuga titluri, note, linii, săgeți și text.

Programare Matriceală cu Mata

Mata este un limbaj de programare complet care compilează ceea ce introduceți în code, optimizează și execută rapid.

Deși nu aveți nevoie să programați pentru ca să utilizați Stata, este reconfortant să știți că un limbaj de programare matriceală rapid și complet este parte integrantă a Stata. Mata este un mediu interactiv pentru manipularea matricelor și un mediu complet de dezvoltare care poate produce cod compilat și optimizat. Acesta include caracteristici speciale pentru prelucrarea datelor de tip panel, realizează operații pe matrice reale sau complexe, oferă suport complet pentru programarea orientată obiect și este complet integrat cu toate aspectele Stata.

Aveți acces la o documentație REALĂ (v. secțiunea Documentație)

Este de încredere: Toate metodele implementate sunt îndelung testate cu atenție

Beneficiați de suport tehnic gratuit

Este extensibil: vă puteți crea propriile proceduri sau le puteți importa și utiliza pe cele create de alții

Este PERFECT compatibil între platforme: Windows, Mac, Linux/Unix

Este utilizat pe scară largă la nivel global.

 

Câteva informatii utilemai jos (link spre pagina producatorului):

Un mare avantaj al licentelor Stata este faptul ca produsul software ruleaza sub Windows, Macintosh si Unix . Ce inseamna asta? Nu doar ca este adaptat acestor platforme, dar daca Dvs., universitatea sau compania ati cumparat licente Stata pentru, de exemplu, Windows si, la un moment dat, s-a luat decizia de migrare la Linux, sau de la Mac la PC, sunteti salvat de o problema altfel fara iesire. In loc ca produsul cumparat sa devina inutil si sa fiti nevoit sa cumparati altul, trebuie doar sa il reinstalati si… gata! Sunteti din nou in fata interfetei Stata!
In timp acestea s-au constituit in avantajele nete ale Stata fata de alte produse, alaturi de raportul pret/calitatea exceptional, licentierea perpetua, variantele de licentiere educationale – pentru studenti, cercetatori, profesori-, grija deosebita pentru punerea la punct, aducerea la zi si suportul vast prin reurse online si offline etc. Acestea sunt atuuri care au facut ca Stata sa fie azi unul dintre produsele sofware dedicate statisticii in continua crestere de popularitate, cu un numar foarte mare de citari pe internet.

Unde se foloseste Stata?

Behavioral sciences, Biostatistics, Economics, Education, Epidemiology, Finance, business, and marketing, Medicine, Political science, Public health, Public policy, Sociology
Detalii aici: Sata – disciplines

Stata Campus GradPlanTM  – Romania

Începând din luna aprilie 2018, un număr de cinci universități din România au fost incluse în lista (foarte scurtă) a țărilor dinafara SUA în care se aplică licențierea tip ”Stata Campus GradPlan”:

 • Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iași
 • Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca
 • ASE București
 • Universitatea București
 • Universitatea de Vest din Timișoara

Prețurile sunt excelente și aplicabile facultăților și personalului afiliat.

Important: GradPlan se aplică și la upgrades, la fel, prețurile fiind semnificativ mai mici față de licențierea de tip educațional „clasică”.

Rugăm mail pentru cotații de preț!

Informații: https://www.stata.com/order/gradplan-sites/#romania

 

FLYER CampusGradPlan

Stata Campus GradPlanTM sites – Romania

 

NOU in Stata 15

Versiunea curenta, Stata 15, este – potrivit producătorului  Stata – cea mai mare dezvoltare de la o versiune la alta de la lansare. Stata 15 vine cu cateva noutati extraordinare in sprijinul cercetătorilor din toate domeniile: Gasiti informatii extinse aici: NOU IN Stata15.

Încă de la versiunea 14 Stata a introdus suport pentru setul extins Unicode, ceea ce inseamna ca de acum inainte veti putea utiliza fara griji bazele de date care contin caractere diacritice sau caractere din alte limbi fara teama de a obtine erori din cauza interpretarii gresite a acestora.

Stata este “programabil”, ceea ce face ca utilizatorii care s-au obisnuit cu Stata sa isi programeze si adauge propriile functii de indata ce au nevoie de noi mijloace care sa le usureze munca de cercetare. Prin facilitatile Internetului, produsul Dvs. Stata poate fi tinut la curent cu noutatile referitoare la acesta. Update-urile oficiale pot fi instalate de pe Internet printr-un simplu click. Articole esentiale referitoare la Stata sunt publicate trimestrial in Stata Journal iar Statalist este o mina de aur a utilizatorilor Stata la nivel mondial dornici sa puna intrebari si de schimburi de experienta.

Intercooled, Special Edition, Multiprocessor

Stata 15 soseste in mai multe variante, Special Edition, Intercooled sau Multi-Processor. Diferenta intre acestea sta in volumul de date procesat. Pentru cresterea vitezei de lucru si utilizarea procesoarelor moderne cu arhitecturi multicore, Stata 15 vine cu variantele MP (multi-procesor) pentru procesoare cu 2, 4, 8, 16, 32 de nuclee.

IMPORTANT! De la versiunea 15, pretul pentru MP a scazut, astfel aceasta optiune devenind foarte atractiva si accesibila!

Detalii asupra puterii de procesare si realului castig in utilizarea MP AICI.

Tipuri de Stata si caracteristici:

Platforme / Sisteme de operare copatibile:

Stata pentru Windows®

 • Windows 10 *
 • Windows 8 *
 • Windows 7 *
 • Windows Vista *
 • Windows Server 2016, 2012, 2008, 2003 *

* 64-bit și 32-bit Windows pt. procesaore x86-64 și x86 gabricație Intel® și AMD

Verifică aici dacă sistemul este compatibil 64-bit: Find out if your OS is 64-bit compliant.

Stata pentru Mac®

 • Stata pentru macOS necesită procesoare 64-bit Intel® (Core™2 Duo sau peste) sub macOS 10.9 sau mai nou

Vezi dacă tău sistemul este compatibil: Find out if your OS is 64-bit compliant.

Stata pentru Linux

 • Orice sistem pe 64-bit (x86-64 sau compatibil) sau 32-bit (x86 sau compatibil) care rulează Linux
 • Pentry xstata este necesară instalarea GTK 2.24 sau peste

Necesar hardware / Hardware requirements:

Package Memory Disk space
Stata/MP 4 GB 1 GB
Stata/SE 2 GB 1 GB
Stata/IC 1 GB 1 GB
  Obs. Stata pentru Unix necesită o placă video capabilă să afișeze mii de culori sau peste (16-bit sau 24-bit color)

Stata EDUCATIONAL LICENSE

Pentru cadre didactice si personal stiintific afiliat!

Daca sunteti cadru al unei universitati, angajat sau afiliat, puteti beneficia de licentierea Stata de tip “EDU”, la fel ca si institutiile acreditate. Principalul avantaj este pretul Acesta este un mare avantaj si un excelent ajutor acordat de catre Stata universitatilor si universitarilor din intreaga lume. Pentru informatii suplimentare va rugam contactati-ne folosind adresa de e-mail sau formularul de contact de mai jos!

Doriti dotarea unui laborator de statistica?

Stata ofera universitatilor licentierea de tip StudentLab dedicata studiului statisticii la ora de curs si seminar. Licentierea minima este pentru minimum 10 utilizatori, putand fi adaugati oricati utilizatori suplimentari ulterior, costurile fiind extrem de avantajoase!

Facilități:

 • Pentru utilizatori simultani: Licența Student Lab se poate instala pe un server, sau pe calculatoarele dintr-un  laborator dedicat. O configurație de tip „virtual-lab” este acceptabilă.
 • Pentru număr fix de utilizatori:  Licența Student Lab poate fi instalată pe calculatoare individuale (desktop și/sau laptop).

Licențierea de tip StudentLab este disponibilă doar sub forma de licențe anuale!

IMPORTANT: Deținătorii de licențe perpetue, eliberate anterior, vor putea în continuare să solicite upgrade pentru acestea. O licență Student Lab deja achiziționată va fi ținută de prevederile de licențiere valabile la data achiziției. ATENȚIE: licențele perpetuepot fi instalate doar pe server, pt utilizare simultană pe maximum de stații contractate!

Pentru STUDENTI

Esti student – indiferent de nivel – si ai nevoie de un soft statistic pentru studiu? Avem o veste excelenta! Stata ofera o licentiere speciala de tip “student” studentilor interesati, toate variantele, la preturi imbatabile. Licentierea poate fi pe un semestru, anuala sau perpetua. Trebuie doar sa ai carnetul vizat sau o adeverinta de la facultate. Scrie-ne pe mail sau folosiți formularul de mai jos!Important de știut la achiziție

Politica de preturi pe care o practicam este foarte flexibila si trebuie retinut faptul ca fiecare noua achizitie beneficiaza de un discount de volum, progresiv cu numarul de licente achizitionate, incepand chiar de la a doua licenta! Indiferent daca achizitionati ami multe licente individuale, sau mai multi utilizatori de tip network, discountul de volum este aplicabil! Daca se doreste achizitionarea de mai multe licente, acestea pot fi combinate, pentru a acoperi cat mai bine necesarul Dvs.

Licentierea Stata standard este “pe viata” (“perpetual”) – aceasta inseamna ca odata achizitionata licenta pentru acea varianta de Stata nu expira. Exista si posibilitatea achizitionarii de licente cu durata de un an (“term”) sau doi. Daca pe parcursul acestui an este lansata o noua versiune Stata, aceasta este transmisa detinatorului licentei “term” fara costuri aditionale. Cumparatorul Stata 15 poate opta pentru “mentenanta anuala” (un an, standard, sau doi ani, extinsa), avantajul fiind un discount la pretul intreg pentru cei care cumpara mentenanta extinsa. Aceasta optiune va permite sa platiti o taxa anuala pentru a primi urmatoarea versiune Stata fara a plati nimic in plus (cost upgrade zero), costul optiunii fiind adaugat pretului standard.

Cum achizitionez?

Simplu! Contactati-ne prin e-mail, telefon sau folosiți frmularul de contact de mai jos pentru o cotatie de pret si o oferta adaptata la nevoile Dvs. Cand v-ati decis, este suficient sa ne inaintati o comanda prin e-mail si livrarea se face in cel mai scurt timp.

Revanzare? Firmele care doresc sa revanda Stata in Romania sau in alte tari, pe baza de comanda din parte unor clienti, sunt invitate sa solicite informatii.

IMPORTANT! Fiecare achizitie a unei licente Stata este conditionata de acceptarea licentei end-user EULA (End-User License Agreement). Documentul este disponibil aici (PDF, doar limba engleza). Acest acord intervine direct si exclusiv intre cumparator si StataCorp LLC. Token Communication nu incheie alte intelegeri, nu livram alte documente si nu preluam responsabilitatea Stata sau a unor terti in privinta licentelor sau a produslui software. Interfata este in limba enngleza, la fel si documentatia. Deocamdată nu există disponibile traduceri în limba română sau în altă limbă, pentru niciuna dintre acestea.
Vă mulțumim!

Alege Stata pentru performanta si siguranta maxima in analiza datelor.

  

Stata va este oferit cu un set atotcuprinzator de documentatie completa, extins odata cu versiunea curenta la un numar impresionant de peste 14.000 de pagini (27 de volume) cu explicatii si exemple, metode, formule si referinte bibliografice. Documentatia este livrata pe fiecare DVD de instalare sau in varianta download intr-un format electronic optimizat (PDF) pentru usurinta navigarii si cautarii.

Informatii despre documentatia Stata:

STUDENȚI & PROFESORI: Licențiere Stata gratuită pe termen scurt!

O veste bună pentru universitarii din România, studenți și profesori! Studenții pot acum solicita o licență pe termen scurt pentru software-ul Stata. Dacă un student trebuie să folosească Stata pentru o perioadă scurtă de timp – o săptămână, în timpul unui curs, de exemplu – le vom acorda studenților o licență de 7 zile. Licența pe Read more about STUDENȚI & PROFESORI: Licențiere Stata gratuită pe termen scurt![…]

0 comments

WHY STATA?

DE CE STATA? Câteva sugestii mai jos: Master your data Broad suite of statistical features Publication-quality graphics Dynamic document creation Truly reproducible research Real documentation Trusted Easy to use Easy to grow with Easy to automate Easy to extend Advanced programming Automatic multicore support Community-contributed features World-class technical support Cross-platform compatible Widely used Comprehensive resources Read more about WHY STATA?[…]

0 comments

STATA – Noi webinarii gratuite pentru utilizatori

1. Ready. Set. Go Stata. Miercuri, 13 Nov 2018 – 3:00 PM GMT (5:00 PM ora locala) Miercuri, 20 Nov 2018 – 6:00 PM GMT (8:00 PM ora locala) Descriere: Nou în utilizarea Stata? Sunteți gata să vă analizați datele, dar nu sunteți sigur de unde să începeți? Alăturați-vă acestui webinar introductiv în Stata! www.stata.com/training/webinar/ready-set-go-stata 2. Read more about STATA – Noi webinarii gratuite pentru utilizatori[…]

0 comments

In the spotlight: Nonparametric regression—Estimation, inference, and effects

Don’t know how your outcome and covariates are related? Don’t worry. You don’t have to force your data into a linear model, logistic model, Poisson model, or any other model that depends on knowing something about the relationship between the outcome and covariates. You don’t even need to decide whether to include squared terms or Read more about In the spotlight: Nonparametric regression—Estimation, inference, and effects[…]

0 comments

NOU! Licențiere Stata Campus GradPlan pentru cinci universități din România

Stata Campus GradPlanTM  – Romania Avem o veste excelentă pentru utilizatorii de Stata din România și cei interesați. Am fost incluși în lista (foarte scurtă) a țărilor dinafara SUA în care se aplică licențierea tip ”Stata Campus GradPlan”, cu un număr de cinci universități: Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iași Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca ASE București Universitatea Read more about NOU! Licențiere Stata Campus GradPlan pentru cinci universități din România[…]

0 comments

STATA – Interval-censored survival data—model fitting and beyond

What are interval-censored data? Survival data often contain censored observations for which time to an event of interest is not observed exactly. Censored observations can be right-censored, left-censored, or interval-censored. An observation is right-censored if we know that the event of interest happened after the observed time. It is left-censored if we know that the Read more about STATA – Interval-censored survival data—model fitting and beyond[…]

0 comments

Stata blog – Importing Twitter data into Stata

Cum să imporți în Stata date din Twitter pentru prelucrare și analiză

0 comments

Stata blog – Importing Facebook data into Stata

Cum să folosești Stata pentru a importa date din Facebook pentru analiză.

0 comments

INTÂLNIREA UTILIZATORILOR STATA ed. 5 – Varșovia / Warsaw (PL) 27 Nov. 2017 SGH Warsaw School of Economics

Facultatea de Științe Economice din Varșovia și Timberlake UK (Stata UK Irl) organizează cea de-a 5-a întâlnire a utilizatorilor de Stata. Evenimentul este destinat schimbului de experiență dintre utilizatorii Stata în diverse domenii și este deschis participării internaționale, utilizatorii și cei interesați din România fiind bineveniți. Accesul la eveniment este gratuit, oferit de organizatori (include Read more about INTÂLNIREA UTILIZATORILOR STATA ed. 5 – Varșovia / Warsaw (PL) 27 Nov. 2017 SGH Warsaw School of Economics[…]

0 comments

STATA Cheatsheets!

Descarcati cateva flyere utile in folosirea curenta a Stata (PDF). Stata BASICS – basic commands Stata TRANSFORMATIONS – subsetting, replacing, merging, string operations Stata VISUALIZATION 1 – grafice etc. Stata VISUALIZATION 2 – grafice custom Stata ANALYSIS – analize statistice Stata PROGRAMMING basics

0 comments