Stata Small, IC, SE, MP /

Software statistic

Stata - Small, IC, SE

Sistem complet dedicat managementului datelor, ce ruleaza sub Windows, Macintosh si Unix. Contine solutii integrale pentru statistica si grafica aferenta.

Stata - MP

Softul statistic Stata optimizat pentru platformele dotate cu arhitecturi multicore cu 2, 4, 8, 16, 32 de nuclee.
Informatii pe pagina producatorului:
Stata - MP

Stat/Transfer 13

Stat/Transfer has provided fast, reliable, and convenient data transfer between popular software packages for thousands of users, worldwide.
Informatii pe pagina producatorului:
Stat/Transfer 13

De ce Stata?

Stata este mai mult decat un pachet complet pentru statistica — este un sistem complet dedicat managementului datelor, continand solutii integrale pentru statistica si grafica aferenta. Dotat cu o interfata point-and-click rapida si intuitiva, dublata de puternicul set de comenzi disponibile prin linia de comanda, Stata este un produs usor de utilizat, rapid si precis. Stata va este oferit cu un set atotcuprinzator de documentatie completa, extins odata cu versiunea curenta la un numar impresionant de peste 12.000 de pagini (20 de volume) cu explicatii si exemple, metode, formule si referinte bibliografice. Documentatia este livrata pe fiecare DVD de instalare sau in varianta download intr-un format electronic optimizat (PDF) pentru usurinta navigarii si cautarii.

Un mare avantaj al licentelor Stata este faptul ca produsul softare ruleaza sub Windows, Macintosh si Unix . Ce inseamna asta? Nu doar ca este adaptat acestor platforme, dar daca Dvs., universitatea sau compania ati cumparat licente Stata pentru, de exemplu, Windows si, la un moment dat, s-a luat decizia de migrare la Linux, sau de la Mac la PC, sunteti salvat de o problema altfel fara iesire. In loc ca produsul cumparat sa devina inutil si sa fiti nevoit sa cumparati altul, trebuie doar sa il reinstalati si... gata! Sunteti din nou in fata interfetei Stata!
In timp acestea s-au constituit in avantajele nete ale Stata fata de alte produse, alaturi de raportul pret/calitatea exceptional, licentierea perpetua, variantele de licentiere educationale - pentru studenti, cercetatori, profesori-, grija deosebita pentru punerea la punct, aducerea la zi si suportul vast prin reurse online si offline etc. Acestea sunt atuuri care au facut ca Stata sa fie azi unul dintre produsele sofware dedicate statisticii in continua crestere de popularitate, cu un numar foarte mare de citari pe internet.

Unde se foloseste Stata?
Behavioral sciences, Biostatistics, Economics, Education, Epidemiology, Finance, business, and marketing, Medicine, Political science, Public health, Public policy, Sociology
Detalii aici.

Noutati in Stata si Stata Bookstore

Meta-Analysis in Stata: An Updated Collection from the Stata Journal, 2nd Ed

Meta-analysis allows researchers to combine results of several studies into a unified analysis that provides an overall estimate of the effect of interest and to quantify the uncertainty of that estimate. Stata has some of the best statistical tools available for doing meta-analysis. The unusual thing about these tools is that none of them are part of official Stata. They are all created by and documented by experts in the broader research community who also happen to be proficient Stata developers.

Regression Models for Categorical Dependent Variables Using Stata, 3rd

Regression Models for Categorical Dependent Variables Using Stata, Third Edition, by J. Scott Long and Jeremy Freese, is an essential reference for those who use Stata to fit and interpret regression models for categorical data. Although regression models for categorical dependent variables are common, few texts explain how to interpret such models; this text decisively fills the void.

Bayesian Analysis with Stata

Bayesian Analysis with Stata is a compendium of Stata user-written commands for Bayesian analysis. It contains just enough theoretical and foundational material to be useful to all levels of users interested in Bayesian statistics, from neophytes to aficionados.

Discovering Structural Equation Modeling Using Stata, Revised Edition

Discovering Structural Equation Modeling Using Stata, Revised Edition, by Alan Acock, successfully introduces both the statistical principles involved in structural equation modeling (SEM) and the use of Stata to fit these models. The book uses an application-based approach to teaching SEM. Acock demonstrates how to fit a wide variety of models that fall within the SEM framework and provides datasets that enable the reader to follow along with each example. As each type of model is discussed, concepts such as identification, handling of missing data, model evaluation, and interpretation are covered in detail.

Rapid, precis, usor de utilizat

avand atata interfata point-and-click cat si o linie de comanda performanta si intuitiva, toate analizele pot fi in cel mai scurt timp finalizate si pregatite pentru vizualizare. Controlul versiunii va garanteaza ca indiferent de timpul la care au fost produse, analizele sunt consistente. Extensibil
Stata este un mediu complet programabil, astfel puteti sa adaugati propriile analize, custom, la interfata existenta.

O suita larga de instrumente statistice

Sute de instrumente statistice la indemana: metode standard - Basic tabulations si sumaruri, Case-control analysis, ARIMA, ANOVA and MANOVA, Linear regression, Time-series smoothers, Generalized linear models, (GLM) Cluster analysis, Contrasts and comparisons, Power analysis, Sample selection, and more to advanced techniques, such as Multilevel models, Survival models with frailty, Dynamic panel data (DPD) regressions, SEM (Structural equation modeling), Binary, count, and censored outcomes, ARCH, Multiple imputation, Survey data, Treatment effects, Exact statistics, Bayesian analysis si multe, multe altele...

Managementul datelor

Controlul complet asupra tuturor tipurilor de date. Puteti combina si redefini seturile de date, aranja variabilele, lucra in diferite formate - byte, integer, long, float, double si string (inclusiv BLOBs si siruri de pana la 2 miliarde de caractere. Stata va ofera si instrumente avansate pentru date specializate cum ar fi survival/duration data, time-series data, panel/longitudinal data, categorical data, multiple-imputation data, si survey data.
MATA - Matrix Programming
Mata este un limbaj de programare complet care compileaza intrarile in cod binar, le optimizeaza si executa rapid. Poate procesa date de tip panel efectuand operatiuni cu matrice complexe, oferind suport complet pentru programarea de tip obiect.

Grafice si livrabile de calitate

Cu Stata este usor sa iti creezi grafice de calitate, distincte, pline de stil. Puteti scrie propriile scripturi pentru a reproduce graficele in stil similar si le puteti exporta ca EPS sau TIF pentru tipra, PNG pentru web sau PDF pentru distributie electronica. Stata inglobeaza si un editor pentru grafice cu care puteti interveni mai detaliat asupra acestora.

Stata features

Analize solide

Metode sofisticate de analiza a datelor

Grafice deosebite

Reprezentare grafica in cele mai variate si intuitive forme

Modele statistice avansate

Tot ceea ce analiza statistica are mai bun

Livrabile versatile

Rezultatul muncii prezentat in cele mai utile forme.

NOU in Stata 14

Stata 14 vine cu cateva noutati extraordinare in sprijinul statisticienilor si matematicienilor din toate domeniile: Gasiti informatii extinse aici: NOU IN Stata14.
Un lucru care va va bucura si scuti de o multime de inconveniente: Stata vine cu suport UNICODE, ceea ce inseamna ca de acum inainte veti putea utiliza fara griji bazele de date care contin caractere diacritice sau caractere din alte limbi fara teama de a obtine erori din cauza interpretarii gresite a acestora Unicode in Stata 14.
Stata este "programabil", ceea ce face ca utilizatorii care s-au obisnuit cu Stata sa isi programeze si adauge propriile functii de indata ce au nevoie de noi mijloace care sa le usureze munca de cercetare. Prin facilitatile Internetului, produsul Dvs. Stata poate fi tinut la curent cu noutatile referitoare la acesta. Update-urile oficiale pot fi instalate de pe Internet printr-un simplu click. Articole esentiale referitoare la Stata sunt publicate trimestrial in Stata Journal iar Statalist este o mina de aur a utilizatorilor Stata la nivel mondial dornici sa puna intrebari si de schimburi de experienta.
Stata 14 soseste in mai multe variante, Special Edition, Intercooled sau Small. Diferenta intre acestea sta in volumul de date procesat. Pentru cresterea vitezei de lucru si utilizarea procesoarelor moderne cu arhitecturi multicore, Stata 14 vine cu variantele MP (multi-procesor) pentru procesoare cu 2, 4, 8, 16, 32 de nuclee. Detalii asupra puterii de procesare si realului castig in utilizarea MP in acest document (PDF).
Pentru date tehnice, va rugam vizitati pagina producatorului!

Stata EDUCATIONAL LICENSE

Pentru cadre didactice si personal stiintific afiliat
Daca sunteti cadru al unei universitati, angajat sau afiliat, puteti beneficia de licentierea Stata de tip "EDU", la fel ca si institutiile acreditate. Principalul avantaj este pretul Acesta este un mare avantaj si un excelent ajutor acordat de catre Stata universitatilor si universitarilor din intreaga lume. Pentru informatii suplimentare va rugam contactati-ne pe e-mail cu solicitarea de informatii si datele Dvs. de contact.
Doriti dotarea unui laborator de statistica?
Stata ofera universitatilor licentierea de tip StudentLab dedicata studiului statisticii la ora de curs si seminar. Licentierea minima este pentru minimum 10 utilizatori, putand fi adaugati oricati utilizatori suplimentari ulterior, costurile fiind extrem de avantajoase!
Pentru studenti
Esti student - indiferent de nivel - si ai nevoie de un soft statistic pentru studiu? Stata ofera o licentiere speciala de tip "student" studentilor interesati, toate variantele, la preturi imbatabile. Licentierea poate fi pe un semestru, anuala sau perpetua. Trebuie doar sa ai carnetul vizat sau o adeverinta de la facultate. Scrie-ne!

Important de stiut la achizitie

Politica de preturi pe care o practicam este foarte flexibila si trebuie retinut faptul ca fiecare noua achizitie beneficiaza de un discount de volum, progresiv cu numarul de licente achizitionate, incepand chiar de la a doua! Indiferent daca achizitionati ami multe licente individuale, sau mai multi utilizatori de tip network, discountul de volum este aplicabil! Daca se doreste achizitionarea de mai multe licente, acestea pot fi combinate, pentru a acoperi cat mai bine necesarul Dvs.
Licentierea Stata standard este "pe viata" ("perpetual") - aceasta inseamna ca odata achizitionata licenta pentru acea varianta de Stata nu expira. Exista si posibilitatea achizitionarii de licente cu durata de un an ("term") sau doi. Daca pe parcursul acestui an este lansata o noua versiune Stata, aceasta este transmisa detinatorului licentei "term" fara costuri aditionale. Cumparatorul Stata14 poate opta pentru "mentenanta anuala" (un an, standard, sau doi ani, extinsa), avantajul fiind un discount la pretul intreg pentru cei care cumpara mentenanta extinsa. Aceasta optiune va permite sa platiti o taxa anuala pentru a primi urmatoarea versiune Stata fara a plati nimic in plus (cost upgrade zero), costul optiunii fiind adaugat pretului standard.

Cum achizitionez?

Simplu! Contactati-ne prin e-mail sau telefon pentru o cotatie de pret si o oferta adaptata la nevoile Dvs. Cand v-ati decis, este suficient sa ne inaintati o comanda prin e-mail si livrarea se face in cel mai scurt timp.
Revanzare? Firmele care doresc sa revanda Stata in Romania sau in alte tari, pe baza de comanda din parte unor clienti, sunt invitate sa solicite informatii.
IMPORTANT Fiecare achizitie a unei licente Stata este conditionata de acceptarea licentei end-user EULA (End-User License Agreement). Documentul este disponibil aici (doar limba engleza). Acest acord intervine direct si exclusiv intre cumparator si StataCorp LP. Token Communication nu incheie alte intelegeri, nu livram alte documente si nu preluam responsabilitatea Stata sau a unor terti in privinta licentelor sau a produslui software. Interfata este in limba enngleza, la fel si documentatia. Deocamdata nu avem disponibile traduceri in limba romana sau in alta limba pentru niciuna dintre acestea.
Va multumim!

Alege Stata pentru performanta si siguranta maxima in analiza datelor.